عسل تنها ماده ی غذایی است که بنا بر یافته های طب سنتی با هر چهار طبع یا به اصطلاح مزاج سازگار است. استفاده از عسل برای تمامی انسان ها با مزاج های دموی و سوداوی و صفراوی و بلغمی توصیه شده است.

نکته جالب تر در آن است که بدن آدمی برای هضم عسل نیازی به تولید انسولین ندارد. به عبارتی عسل تنها ماده ی شیرینی است که بدون نیاز به انسولین در بدن هضم می شود. به همین دلیل آن هایی که دچار بیماری دیابت هستند نیز امکان خوردن این ماده سودمند و مقوی را دارند. 

اگرچه عسل غذایی لذیذ و مورد پسند است ولی به دلیل خاصیت های فراوان استفاده از آن تنها به خوردن محدود نمی شود و از استعمال آن جهت درمان زخم ها و سوختگی ها و کلا بهبود وضعیت پوست بهره گرفته می شود. برای درمان سوختگی های خفیف می توان از مالیدن عسل بر روی ناحیه سوخته شده به روند بهبود زخم سرعت بخشید. و یا کسانی که خواستار پوستی شفاف و صاف هستند از ماسک عسل برای از بین بردن جوش یا چین و چروک پوست استفاده می کنند.

انواع ترکیبات عسل با لیمو و دارچین و چای سبز و بسیاری از گیاهان دیگر می تواند میزان جذب موادی مانند آنتی اکسیدان را در بدن چند برابر کند. از همین رو حکیمان در قرون گذشته روش های متنوعی جهت ترکیبات عسل برای بیشگیری یا درمان بیماری های مختلف ابداع کرده بودند. البته شایان ذکر است علم نوین پزشکی نیز بهره های بی شمار از این ماده سودمند برده است.

جایگاه عسل نه تنها در طب سنتی بسیار حایز اهمیت می باشد(خواص مصرف عسل در طب اسلامی) بلکه در ادیان نیز به صورت خاص و ویژه ای بدان اشاره شده است و زنبور عسل را به عنوان نمادی از سخت کوشی و نظم حاکم بر طبیعت می شناسند.

امروزه به دلیل تقاضای زیاد برای استفاده از این غذای مفید موجب شده تا عسل به صورت صنعتی تولید و روانه بازار مصرف گردد که در اکثر موارد سبب کاهش کیفیت آن شده است. عسل طبیعی می بایست بدون دخالت انسان و مواد مصنوعی ساخته و تولید شود. متاسفانه برخی زنبورداران از مواد تقویتی برای تغذیه زنبورهایشان استفاده می کنند که در اصطلاح عام به آن آب شکر می گویند و همین امر یکی از موارد افت کیفیت عسل تولید شده است. از دیگر موارد قابل ذکر می توان به استفاده از موم های صنعتی اشاره کرد که از مشتقات پارافین تهیه و تولید می شوند تا کار زنبور عسل را راحت تر کنند. ماده ی دیگری که گاهی بلای جان زنبورها می باشد آنتی بیوتیک هایی هستند که توسط زنبور داران برای پیشگیری از بیماری ها زنبور به کار می رود. 

باید در نظر داشت زنبورها ذاتا حیواناتی گرما دوست هستند و معمولا کندو داران حرفه ای در فصول مختلف سال کندوهایشان را به نقاط گرمسیر و پر گل و گیاه کوچ می دهند تا زنبورهایشان در نهایت لذت و برخورداری از هوای مطبوع بتوانند از گیاهان و گل های پر شهد تغذیه کنند.

کار با زنبورها به یک جور حس اعتماد دو طرفه بین انسان و زنبور نیاز دارد که به مرور زمان شکل می گیرد و لذتی فراتر از حد تصور دارد. زنبورها وظایف متنوعی بر عهده دارند و نظم کار گروهیشان در کنار دیگر مخلوقاتی چون مورچه ها آدمی را به شگفتی و حیرت وا می دارد.

عسل چهل گیاه

برای تهیه عسل چهل گیاه می توانید از فروشگاه نیکوفام اقدام به خرید کنید



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *