چاقی یکی از شایع ترین بیماری های امروزه جوامع بین المللی می باشد که ما در این مقاله به انواع چاقی و بیماری های ناشی از چاقی و مشکلات چاقی خواهیم پرداخت.

انواع چاقی :

چاقی مفرط که در این حالت فرد از اضافه وزن بسیار زیاد برخوردار است.

چاقی موضعی :

فرد در ناحیه شکم دارای مقداری زیادی چربی می باشد که به چاقی شکمی معروف است همچنین این چربی موضعی به صورت چربی پهلو و چربی ذخیره شده در باسن نیز قابل رویت است.

اما نباید چاقی موضعی را با چاقی بعد از زایمان اشتباه گرفت.

چاقی علاوه بر عوارض جسمی متعدد، آثار روحی و روانی مخربی نیز روی فرد دارد؛ مطالعات انجام شده نشان می دهد که اضطراب و اختلالات روحی از جمله افسردگی در افراد چاق ۲۵ درصد بیشتر از افراد عادی است.

نتایج چاقی:

  چاقی و اختلال در چربی های خون

 چاقی و بیماری عروق کرونر

 چاقی و کاهش اعتماد به نفس

 چاقی و بیماری کیسه صفرا و بیماری های کبدی

 چاقی و انواع سرطان

 چاقی و توقف تنفس در خواب

 چاقی و تنگ شدن عروق مغزی

که در این قسمت به سه مورد   چاقی و اختلال در چربی های خون , چاقی و بیماری عروق کرونر ,  چاقی و کاهش اعتماد به نفس  اشاره خواهیم کرد

 چاقی و اختلال در چربی های خون

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می گوید: رژیم های غذایی دارای چربی های اشباع شده مانند گوشت قرمز یا غذاهای سرخ شده می توانند علاوه بر ایجاد چاقی، موجب افزایش کلسترول بدخون (ال دی ای) و تری گلیسیرید و پایین آمدن سطح کلسترول خوب خون (اچ دی ال) شود. زارعی خاطرنشان می کند: تری گلیسیریدها بیشترین میزان چربی در غذاها و همچنین بیشترین درصد چربی در بدن را شامل می شوند؛ در طولانی مدت اختلال در سطح چربی های خون، باعث تصلب شرائین می شود زیرا چربی های اضافه در جدار رگ ها رسوب می کنند. به گفته وی، تصلب شرائین نیز موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته مغزی می شود.

 چاقی و بیماری عروق کرونر

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه می دهد: بیماری عروق کرونر یکی از اشکال بیماری های قلبی و عروقی است که از رسوب چربی در جدار سرخرگ های کرونر (سرخرگ هایی که به قلب خون رسانی می کنند) ایجاد می شود. زارعی می افزاید: پس از مدتی، رسوب این چربی ها باعث تنگتر شدن دیواره داخلی عروق شده و خون کمتری به بافت قلب می رسد. کاهش خون رسانی به قلب نیز موجب آنژین صدری (درد قفسه سینه) می شود.وی تاکید می کند: انسداد کامل عروق قلبی می تواند باعث سکته قلبی شود.

 چاقی و کاهش اعتماد به نفس

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دراین باره می گوید: اغلب افراد دچار اضافه وزن و چاقی، از اعتماد به نفس پایین و ترس های بیهوده و بی دلیل رنج می برند.”مریم زارعی” می افزاید: تحمل افراد چاق در برابر گرمای محیط کمتر است، در انجام فعالیت های فیزیکی دچار مشکل هستند. وی خاطرنشان می کند: به نظر می رسد این مشکلات اجتماعی و روانشناختی حتی بیش از مشکلات جسمی مربوط به چاقی، افراد مبتلا به این عارضه را آزار می دهد.کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، فشار خون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، اختلال در چربی خون، سکته مغزی، سرطان، کبد چرب و بیماری کیسه صفرا را از جمله بیماری های مرتبط با چاقی عنوان کرده و می افزاید: با افزایش وزن، بافت چربی نیز بیشتر شده و این بافت برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن و سایر موادغذایی دارد که باید توسط جریان خون تامین شود.

زارعی ادامه می دهد: با افزایش نیاز به اکسیژن و مواد مغذی، حجم خون و مقدار فشار وارد شده بر سیستم گردش خون، افزایش یافته و هر چه حرکت خون در سیستم گردش خون بیشتر شود، فشار بیشتری بر دیواره سرخرگ های فرد وارد می شود.وی اضافه می کند: علاوه بر این، چاقی باعث افزایش سطح هورمون انسولین در خون شده که این هورمون علاوه بر کنترل قند خون، موجب نگهداشتن آب و نمک در رگ ها و افزایش حجم خون می شود.کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می گوید: همچنین چاقی باعث افزایش تعداد ضربان قلب و کاهش ظرفیت عروق برای جابه جایی خون شده که تمام این عوامل موجب پرفشاری خون می شوند.زارعی با بیان اینکه چاقی عامل اصلی ایجاد دیابت نوع دو است، تصریح می کند، افزایش چربی، موجب افزایش مقاومت بدن به اثر هورمون انسولین شده، بنابراین، این هورمون نمی تواند با مقادیر طبیعی قبلی، وظیفه خود یعنی کنترل قند را به درستی انجام دهد و قند خون بالا می رود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *